Несъгласие с нови изисквания при поставяне на билбордовете на ключови места

...
Несъгласие с нови изисквания при поставяне на билбордовете на ключови места
Коментари Харесай

Отложиха новите правила за билбордовете в Пловдив

Несъгласие с нови условия при слагане на билбордовете на ключови места в града под тепетата отсрочи гласуването на Наредба за реда за слагане на рекламно - осведомителни детайли и за рекламна активност на територията на община Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Тя се отсрочва за първата сесия на локалния парламент през февруари, а до тогава специфична комисия ще прегледа предложенията и съображенията на локалния бизнес за намиране на допирна точка. 
"Дали ще приемем наредбата, или не не е най-важното. Време е да въведем някакъв ред, даже сме закъснели ", разяснява кметът Иван Тотев. "Разбираме, че е бизнес, че би трябвало да се печелят пари, само че би трябвало да има ред и от тази година започваме да го постановяваме ". Голямата цел е Пловдив да посрещне 2019-та година с един по-естетизиран тип.
Отложената разпоредба предвиждаше паната и билбордовете да се слагат по този начин, че да не пречат и да заплашват сигурността на придвижването по улиците, да не закриват или наподобяват с форма, знаци и цветове пътни знаци; да дават отговор на нормите за сигурност, да са направени от трайни материали, устойчиви на вятър, дъжд и други атмосферни условия; да не затрудняват достъпността и проходимостта на градската среда; да не препятстват естественото прилагане на здания, уреди на техническата инфраструктура, както и на други обекти или детайли. 
Предвидена е възбрана за слагането им на разстояние най-малко 15 метра преди улици от първостепенната мрежа и на 10 метра от второстепенната такава, както и на 3 метра след кръстовище. В проектонаредбата е планувано и основаване на зона с режим за слагане на рекламни детайли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР